Warsztaty odbyły się w przyjaznej polsko-czeskiej atmosferze, gdzie każda uczestniczka była bardzo zaangażowana, zadawała pytania i dzieliła się swoimi pomysłami. To była idealna okazja, aby poszerzyć swoje kulinarne horyzonty i zanurzyć się w świecie pełnym smaków i aromatów, które łączą dwa sąsiednie regiony.
poniedziałek, 3 lutego 2025
WARSZTATY KUCHNI POLSKO - MORAWSKIEJ W RAMACH PROJEKTU BABSKA SPRAWA NA POGRANICZU POLSKO - CZESKIM
Za nami kolejne warsztaty w ramach projektu BABSKA SPRAWA NA POGRANICZU POLSKO-CZESKIM. 2 lutego, 20 uczestniczek spotkało się na warsztatach kulinarnych. Tematem warsztatów była kuchnia polsko-morawska. Warsztaty poprowadził Daniel Jakubiec, uznany szef kuchni, który ma wielkie umiejętności łączenia lokalnych składników z innowacyjnymi technikami, co czyni każde danie wyjątkowym. Podczas warsztatów uczestniczki miały możliwość nauczenia się przygotowywania klasycznych potraw, takich jak pierogi morawskie, zupa chrzanowa, kaczka, pesto i sałatka z buraków, znakomite sosy czy bardzo prosty, ale smakowity deser z jabłek.
Warsztaty realizowane w ramach projektu "Babska sprawa na polsko-czeskim pograniczu", który jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach programu Interreg Czechy - Polska w okresie 2021 - 2027.
WARSZTATY KULINARNE W RAMACH AKCJI LATO
25 lipca na zakończenie Akcji Lato zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne. Podczas zajęć, dzieci przygotowały smakowite mini desery, co było...

-
Instytut Myśli Polskiej im. Wojciecha Korfantego w Katowicach jest pomysłodawcą konkursu „MałyOKR”, który powstał jako uzupełnienie oferty ...
-
Jak co roku Gminne Centrum Kultury w Nędzy oraz Gminna Biblioteka Publiczna w Nędzy zapraszają do udziału w Akcji Lato! Czekają nas trzy ty...
-
PRZEDSTAWIAMY LISTĘ LAUREATÓW KONKURSU PLASTYCZNEGO W RAMACH XIV POWIATOWEGO FESTIWALU TWÓRCZOŚCI ARTYSTYCZNEJ RACIBÓRZ 2024 – KOLEJNOŚĆ ALF...