Przyjęcie idealne, czyli od przystawki do deseru z wykorzystaniem nowoczesnych technik kulinarnych.
Zapraszamy gorąco do GCK w Nędzy na warsztaty gotowania z szefem kuchni i członkiem Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Togues Polska - Danielem Jakubcem.
Spotkanie jest kolejną odsłoną naszego cyklu pn. "Babska sprawa".
Podczas warsztatów przyrządzimy carpaccio
z marynowanego buraka z serem pleśniowym, karmelizowanymi orzechami i miodowym winegret; krem z palonych pomidorów z mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą; polędwiczki wieprzowe nadziewane borowikami z puree
z dyni z bryndzą i sosem mięsnym, a na deser doskonały Crème brûlée.
Podczas spotkania poznamy i wykorzystamy techniki, takie jak: sous vide, marynowanie
w próżni, marynowanie metodą infuzji
z wykorzystaniem syfonu ISI, żelowanie, zagęszczanie metodami wykorzystywanymi
w kuchni molekularnej. Wszystkie te techniki wykorzystywane są w nowoczesnej kuchni
i przyspieszają proces produkcji, ale można będzie wykonać to wszystko również w domowych warunkach.
Zapisy telefonicznie pod nr 506 141 501.
Koszt 30 zł - przedpłata na konto.
78 1050 1344 1000 0090 3008 9438
Uwaga, kursanci powinni być wyposażeni w fartuszek oraz swój ulubiony nóż.
Daniel Jakubiec - z gastronomią związany od 25 lat, posiada tytuł mistrza w zawodzie i jest również nauczycielem tego zawodu. przez wiele lat piastował stanowisko szefa kuchni. Jako juror oceniał prace kucharzy w wielu ogólnopolskich konkursach. Tworzy kartę menu oraz dokumentację techniczną dla nowo powstającej sieci pubów browaru PINTA. Od 8 lat jest trenerem w Kulinarna Szkoła by Daniel Jakubiec.